Tuesday, 26 March 2013

so..here i'm back!!

Hola!!
what's new?hmm..nothing..sorry lah lame tak tulis..tak de mase lah..
*eleh kau on fb tu ade mase lah... :)
btw...i want to inform you guys.. kite dapat masuk MRSM JB..ceeh..eksen!hrmm..
sebenarnye tak tau pun nak cakap ape..just i miss you blog..lepas ni tak nk rengang..rengang dah..nak raat-rapt je leh?
haha...btw,now kite dah 14 tahun mak nenya dah 2 tahun kite study kt MRSM JB..hah..nak tau tak sape dormates awesome kite??nak?
*kalau nak terus membace kalau tak nak...pintu keluar kat situ..hihi..tak lah memain je.. :)

OK...FOR 2012 IS...jeng,jeng,jeng..


ok...tu lah name -namenye..sorylah gambar laen tak de..tapi kalau ngan my bestie sister ada..jap eh..cop!bestie?err.. :P
Photo: Bye strawberries. :P

mmg gedik sikit..kite pun menyampah..hihi..ni lah kak dorm ku..kalau die ade..menyampah..tapi kalau die tak de bosan..haha!

ok..sekarang untuk tahun ni pulak k..tahun ni tak de gambar..tapi kite bgtau sape die k?
jap eh..

1.ezzati syahidah.
2.raeidah wahidin.
3.fatin nabila.
4.noryn natasya.
5.yasmin syahira.
6.nur eve nabila.
7.mirza.


k,lah..thats all..
oh..lupe..lupe..
my sweetie best friend in MJSC JB is...


ok..tata titi tutu...bye my love..!!!

Tuesday, 27 December 2011

astalavista bebeh!

asalamualikum....hmm.....lamer dah yana tak update blog...sebenarnye....yana tengah busy nie...#tak busy pown!
sekarang yana ashik bacer blog orang lain jerk sebab yana rase blog yana tak cantiklah!hmm...ingat tak mase yana punye nasib malang? interview SSI hari tu...yana dah tahu dah...keputusanye samer ader yana dapat ker tak..korang nak tahu yana tak dapat!
tetapi....yana dapat....JENG..JENG..JENG!SIGS haha....do  you know what the mean of sigs?tak tahu? biar yana bagi tau!SULTAN IBRAHIM GIRL SCHOOL name die.....haha!best yer...korang nak tahu tak samer ader yana duduk asrama ker tak?yana duduk asrama....sebab tak orang yang nak ambik ngan hantar yana....kesian yana kan!oklah tu jerk bye!

Friday, 16 December 2011

semua dah balik!tapi...awak?

asalamualikum....
hah!buat information pengetahuan korang...mama ngan papa yana dah selamat balik...ruper-rupernye...flight dieorang delay mase tu...korang nak tahu...mama ngan papa yana belikan yana aper?haha...pasal gambo tu yana tak leh tunjukan sekarang sebab yana gunakan KOMPUTER mak usu yana...nanti yana tunjukkan gambor ye ok!sekarang nie ISU masalah dier...keluarga yana dah complete dah..tapi...opps cop..cop!korang nak tahu tak aper hadiah yana...hadiah die...gelang...cantik!dan..cincin...pown cantik!haha!hmm...korang nak tahu saper yang belum balik...dan sekali gus ...tidak mengcompletekan hidup yana ialah....
1~kawan...maklumlah sekarang yana dah tak der kawan....semuanye buat haluan sendiri...kecik hati yana tau!hmm....irdina pown macam dah tak onn fb tak update blog..tak calling yana pown..hmm...sedih!
2~sekolah...sekolah untuk tahon depan yana masih tak tahu...sekolah maner...sedih tau!

oklah...tu jerk yang aku yana boleh kogsi....sebenarnye...yana nak citer lagi...tapi kalau yana citer banyak2 pown korang bukanye bacer...sedih tau!haha!klah....bye!

Friday, 9 December 2011

postphone?argh!

asalamualikum...
haha!*nie ape kes ketawe tiber-tiber nie?*okey...sebenarnye...yana tengah bosan....adik yana tengah maen PSP ..abang yana tengah tengok adik yana maen...hmm...like usual...i'm edit my blog!hmm..korang nak tahu tak hari nie...ader dua perkara yang buat yana sedih...first sekali IRDINA dah pergi UK..hmm..my best friend!hmm...takperglah...harap-harap jumper lagi...walau aperpown care...saye akan berusaha!second is...flight mak yana..postphone...hari ahad...what?aper punye pilot nie?kenaper kena postphone?hah?yana dah tak sabar nak jumper mama ngan papa!faham ker tak perasaan yana nie?ish!hmm...relex dayana...relex!huh! korang.. agaknyelah kan...irdina dah sampai belom?harap-harap die selamat...pergi dan balik,...I MISS HER SO MUCH!korang nak tahu..yana dah angap...AQILAH HATTA...sebagai kakak..yana sendiri...AQILAH FADZIL...sebagai adik yana yang bungsu..dan IRDINA...adik yana ...yang sentiase membantu yana!hmm.. argh!naper kite kena berpisah kenaper mesti...SETIAP PERTEMUAN ADER PERPISAHAN?naper?hah?naper?*air mater dah jatuh!*...hmm..dahlah...yana..nak gi toilet!BYE!...

Wednesday, 7 December 2011

oit!good luck!opps sorry...tersasul! bad luck!haha!

asalamualikum....oit!...sebenarnye..yana malas nak tulis blog nie tapi....yana tak tahu nak luahkan pade saper...korang..yana baru lepas interview dekat SSI...hmm...nak bagitau nie...sedih!mungkin selame nie...ramai yang cakap kat yana GOOD LUCK! tapi...yana rasa...macam good luck tu ader sedikit sengal mengedik...first sekali...yana terpakai kasut yang....due-due belah kiri...OMG!the first BAD LUCK!hmm...tapi yana tetap lucky sebab tak de orang yang tahu....haha!(ketawelah...ketawa puas-puas)....

bukan banana thief tapi...BAD LUCK THIEF!
selepas itu...yana sakit perut yang teramat sangat dekat bilik menungu the secong bad luck... hmm.. 'mommy,help me!' kalau yana lapar...tak mungkin sebab yana dah sarapan mee...hmm...dah lah lamer tunngu...lepas tu...I'M NOT GO WITH MY MOM! tak bersemangat langsung...dan pasal kasut tu yana rase....ader orang yang tahu...tapi tak berani nak bagitahu yana...n maybe i'll be the...

                          GOSSIP GIRL..
                    ABOUT THE SHOSE!
hah...nak cakap aper kalau macam tu?hah?malu-malu.....tidakk!tolonglah yana....korang tolonglah simpan secret nie...okey!bye

Tuesday, 6 December 2011

tengok tak?

korang tengah wat perg?dah tahu aper yang perlu aku beli untuk hadiah?kalau dah bagitahunye!haha!oklah!tajuk hari nie kan 'tengok tak?' korang nak tahu tak tengok aper?hah!aper nak?ok nanti yana bagitahu ye!sememtare tu yana nak tanye nie...selalunye kalau korang pergi interview(sekolah berasrama penuh/sekolah menengah macam SSI) aper yang dieorang tanye hah?esok yana nak pergi interview ssi ....berdebar tak terhinnga sekarang nie...percaye tak?tak?hmm...kesian yana...korang tak caye!haha!tak perg tak yah percaye pown tak perg sebab yana ....tipu hah!ok yana jujur memang yana tipu...naper salah?(memanglah salah giler ker tak salah...kan berdose)hmm....tapi jujur memang debaran ader eh!

 

ulat pown bcer buku..aku?

sekarang nie aku rase macam nak bacer buku tapi...aku malas dan aku macam nak.....hmm...tapi perlu ker?korang tengoklah dulu photos nie.....aku pown tak der kerje....sebenarnye ader tapi malas....tak mungkin tak der kerja...bacer buku boleh.....tidur boleh...hah!tidur...
hah!tidur!tak sabar!

ok...aku tak sabar nak tidur ni...so sebelum aku tidur..aku harap korang boleh lah tolong doakan aku lulus supaye dapat masok sekolah SSI tu...ok!tq tu you....

hadiah-hadiah!

asalamualikum...oit!korang tengah wat perg tu?aper?bacer blog yana ker?betul ker nie?haha...perasanye...hmm...oi mak aku dah nak balik tau..sabtu nie...bersamaan dengan 10/12/2011..OH MY GOSH!jujur ye aku mengaku..aku memang rindu giler ngan mak n'of coz...papa...hihi...dan tak sabar nak dapat hadiah untuk....keputusan UPSR aku... hmm .. aku nak bagitahu nie aku nak hadiah first....jeng...jeng...jeng...






hah! power tak?cangih tak?lawa tak?hah!yana nak beli yang nie lah!aku rasa yang nie cantik...tapi mahallah... kesian mama..ngan papa.....tapi jujur cantikkan.....tapi....aku...takot kalau....dah beli sekali...macam tak berguna..kan membazir tu namenye...hah?betulkan...hmm...jadinye...mengelakan         daripade membazir aku err err...yana rase lebih baik....pilihan kedua....tengok eh!
canon...power shot!

yang nie pown aku suker sebab yang nie lawa!boleh bawak gi melancong....tapi biler yana pikir balik.....yang ngan family tak selalu...pergi melancong...memang lah selalu!tapi bukan setiap hari....tol ak?korang rase aku patut pilih....NOKIA N9...CANON nie? hah!bagi cadangan sikit...selain tu...pilihan ketiga ialah..yang nie aku pown suker...tapi...nantilah aku citer!

ipad.. 
hah!ipad!dalam kelas aku kan 34 orang yang dapat 5A jadinye.....dieorang ramai pilih IPAD...sebagai hadiah...kadang-kadang...aku jelezs...tapi...papa aku dah ader dah....so buat aper nak beli lagi...tapi....papa..aku punye untuk kerje...ade peluang ker aku nak maen nanti....hah!mesti tak ber peluang!oh....my....gosh!peningnye kepale aku nie....ish!ok...korang kena tolong aku buat pilihan.....tolong tau....sekarang yana tengah buntu nie....kalau nak bagitau...dekat shout box atau pown comment tau!